Met meer plezier
hardlopen

Stan loo

Net 15 jaar oud en ik wist het al, ik wil fysiotherapeut worden!

Sport en bewegen zitten in mijn bloed. Al op jonge leeftijd was ik fanatiek wielrenner. Veel trainen en wedstrijden rijden daar beleefde ik veel plezier aan. In dezelfde periode waren het biologie en natuurkunde die mijn interesse wekte. Het menselijk lichaam, gewoonweg fascinerend hoe dat werkt! Dit bleek een goede basis voor de opleiding fysiotherapie die ik in juni 2012 heb afgerond. Ik wilde mijn leven toewijden aan mijn passies: sport en beweging.

Tijdens mijn studie en in het begin van mijn loopbaan heb ik diverse hardlopers mogen behandelen. Snel werd mij duidelijk dat de behandelmethoden vaak niet aansluiten bij de actieve levensstijl van hardlopers. Behandelingen zijn passief van aard en bieden meestal niet een oplossing voor langere termijn. Vaak zag ik binnen een jaar veel mensen met dezelfde klachten terugkeren.

Met deze ervaringen ontstond het idee voor een eigen praktijk waarbij een actieve aanpak en persoonlijke benadering centraal staat. Ik heb mij verdiept in verschillende aspecten van hardlopen. Nascholing verzorgd door ervaringsdeskundigen en maandenlang in een hardloop speciaalzaak looppatronen bekijken en schoenadviezen horen gaf mij de inzichten die ik nodig had om hardlopers met succes te behandelen, vaak zonder dat trainingen gemist worden!

 

Ga terug naar home