Jordy Essers
Fysiotherapeut, Leefstijl coach
BIG nummer: 39929546904

Jordy Essers

Vrij bewegen is cruciaal om passies te kunnen volgen en een gelukkig leven te leiden.

Fysiotherapie speelt in op de gehele mens en laat je zonder of met minder beperkingen bewegen. Ik ben fysiotherapeut geworden om jou te coachen naar ongestoord bewegen, zodat jij je kunt focussen op wat er echt toe doet.

Klachtenvrij bewegen met langdurig resultaat kan vooral behaald worden door fysieke, mentale, sociale en gedragsmatige componenten te combineren. Als fysiotherapeut beoog ik dan ook met een actieve en gedragsmatige behandelaanpak jou weer vrij te laten bewegen. Deze aanpak op gezondheid richt zich vooral op aspecten die door jezelf beïnvloed kunnen worden, waardoor er weer grip en controle komt op het herstel. Naast herstel tracht ik de algehele gezondheid te verbeteren met langdurige leefstijlverandering, alleen zo kan voorkomen worden dat klachten terugkeren. Mijn visie op het vak fysiotherapie is vooral een toekomstgericht.
Een fysiotherapeut die vooral coacht. Als therapeut en mens probeer ik altijd op zoek te gaan naar de mogelijkheden van mijn cliënten. Wat kun je wel en waar kan iets aan gedaan worden?
Wat is je doel en hoe ga je dit aanpakken? Wat ga je nu doen?
Mijn werk geeft mij vooral veel voldoening wanneer je openstaat voor coaching, actief aan de slag gaat met de besproken thema’s en hierbij langdurig resultaat behaald.

Je mag bij mij een aanpak verwachten waar samen, actief gewerkt wordt aan herstel en de optimalisatie van jouw gezondheid.
Hiervoor sta ik voor je klaar!

Mijn affiniteit ligt vooral bij sportrevalidatie (krachtsport), chronische pijn, psychosomatische klachten en leefstijl coaching (beweging, voeding, slaap en stress).

Je kan bij mij terecht in Maastricht op maandag t/m donderdag.
Daarnaast kun je mij bereiken op 043 204 1909 of via jordy@bmetricfysiotherapie.nl


Yolanda Loo-Bessems


Joost Bouwmeester
Fysiotherapeut, bewegingswetenschapper
Big nummer: 59930366504

Joost Bouwmeester

Een persoonlijke benadering met oog voor alle aspecten van bewegen zorgt naar mijn mening voor het beste resultaat.

Voorafgaand aan mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik bewegingswetenschappen gestudeerd aan de universiteit van Maastricht. Tijdens de master van deze opleiding merkte in dat ik de omslag naar de praktijk mistte, het patiëntencontact en het daadwerkelijk kunnen helpen.
Hierdoor heb ik de keuze voor fysiotherapie gemaakt, en het werken in de praktijk bevestigt mijn passie keer op keer.

Ik ben van mening dat een persoonlijke benadering, waarbij oog is voor meer dan alleen het bewegingsapparaat niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook leidt tot betere resultaten. Hierbij is een actieve behandelmethode voor mij van groot belang, hierdoor raak en blijft jij gemotiveerd om zélf aan jouw klacht te werken en zo het heft in eigen handen te nemen.
Dankzij mij achtergrond in de bewegingswetenschappen ben ik in staat om een goede en gedetailleerde analyse van een (sport)beweging te maken. Je kan bij mij ook terecht voor een analyse van jouw hardloop, wandel of fietsbeweging.

Je kan bij mij terecht in Maastricht op maandag, donderdag en zaterdag.

Daarnaast kun je mij bereiken op 043 204 1909 of via joost@bmetricfysiotherapie.nlStan Loo
Praktijk eigenaar, hardloopspecialist
BIG nummer: 899159504

 

Net 15 jaar oud en ik wist het al, ik wil fysiotherapeut worden!

Sport en bewegen zitten in mijn bloed. Al op jonge leeftijd was ik fanatiek wielrenner. Veel trainen en wedstrijden rijden daar beleefde ik veel plezier aan. In dezelfde periode waren het biologie en natuurkunde die mijn interesse wekte. Het menselijk lichaam, gewoonweg fascinerend hoe dat werkt! Dit bleek een goede basis voor de opleiding fysiotherapie die ik in juni 2012 heb afgerond. Ik wilde mijn leven toewijden aan mijn passies: sport en beweging.

Tijdens mijn studie en in het begin van mijn loopbaan heb ik voor diverse fysiotherapiepraktijken gewerkt. Snel werd mij duidelijk dat de behandelmethoden van veel fysiotherapeuten niet aansluiten bij de kwaliteit van zorg die ik wil verlenen. Behandelingen zijn vooral symptoom gericht en bieden meestal geen oplossing voor langere termijn. Vaak zag ik binnen een jaar veel mensen met dezelfde klachten terugkeren.

Met deze ervaringen ontstond het idee voor een eigen praktijk waarbij een actieve behandelmethode en persoonlijke benadering centraal staan.
Klachten oplossen en voorkomen is ons belangrijkste speerpunt.Sophie Janssen
Wandelcoach, SoPhit

Sinds september 2017 werken wij samen met Sophie Janssen, Sophie is onder andere wandelcoach en hardlooptrainster. Twee keer per week doet zij aan sportief wandelen. Sportief wandelen is niet zomaar wandelen, je gaat gericht werken aan de
verbetering van de conditie van je hele lichaam. En dat in de heerlijke buitenlucht en natuur. We beginnen zoals bij alle andere trainingen, met inlopen, warming-up met oefeningen, een kernactiviteit en sluiten af met cooling-down en rekken en strekken van spieren ter voorkoming van spierpijn. Je zult merken als je éénmaal een paar keer met de Sportief wandelgroep bent meegegaan, ben je eraan verslaafd.
Daag jezelf uit, en kom mee Sportief Wandelen.

 

Parkeerplaats MFA De Hoven, pres Kennedystraat 42. 6269 CC Margraten
Aanmelden: mail info@sophit.nl, of telefonisch 06-48144707